/ БГНЕС
Жители на община Гоце Делчев предадоха на главния прокурор на Република България Иван Гешев, при посещението му в града вчера, благодарствено писмо по повод самосезиране на Върховната административна прокуратура (ВАП) по казус с единствената общинска болница в района - МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД, съобщиха от прокуратурата.

16 души са задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Гоце Делчев и района

„Заради намесата на ръководената от Вас институция, проблемът получи широк обществен отзвук и накара абдикиралата от проблема местна власт да вземе решение.…Приемете нашата искрена благодарност, тъй като възникналият казус бе сериозен и за няколко дни седемдесетхилядният район остана без Акушеро-гинекологично и Хирургично отделение“, се казва в благодарственото писмо.

На 6 април ВАП се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград да разпореди на съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, проверка на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД - Гоце Делчев с оглед предприемане на незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев.

Гешев: Всички знаят за пътя на обвиняемия Божков - сега е канонизиран от медии на подсъдимите Прокопиев и Донев

Проверката бе във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че посоченото лечебно заведение може да преустанови обслужването на населението.

То е включено и в националния списък с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19. След предприетите от ВАП действия „бе решено управителят на лечебното заведение да бъде освободен, за да могат да се върнат на работа „нашите“ медици“, се казва още в благодарственото писмо на жителите на Гоце Делчев до главния прокурор.