/ Thinkstock/Getty Images
Жегите ще продължат и четвъртък, когато жълт код е обявен за почти цялата страна, видно е от интернет страницата на НИМХ. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Перник, София-град, София-област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Ямбол и Сливен.

жълт код
netinfo

Добрич, Варна и Бургас са единствените области, където кодът за утре е зелен. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Температурите ще започнат да се понижават. Максималните ще бъдат предимно между 31° и 36°, в крайните югозападни райони до 39°.

Времето през юли - ще има ли изненади?

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за юли. Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Полезни съвети в горещото време

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над северната част ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Thinkstock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg