„Не може председателят на БСП, който доведе партията до три катастрофи, да започне чистка вътре в нея”. Това коментира пред NOVA Валери Жаблянов, бивш член на БСП. По думите му изключването на Кирил Добрев е поредния акт, в който левицата демонстрира своята недемократичност пред българското общество.

Очаква се днес Националният съвет на БСП да реши дали да изключи от партията Кирил Добрев. Иинформацията за обсъжданото изключване дойде от самия Добрев, който написа в страницата си във Фейсбук: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Днес дойде и моят ред – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъде изслушан“. От думите му стана ясно, че като четвърто поколение социалист, никой не може да извади членството от сърцето му и остава „лоялен на своята единствена партия”.

Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП

Жаблянов попита как Корнелия Нинова изключва членове на партията, след като е в оставка. 

„Много известни политици от БСП бяха дистанцирани от ръководството на партията. Това беше направено под предлог, че се провежда реформа в партията. Тя приключи със загубени 700 00 гласа на изборите. Така няма как да се покачи общественото доверие”, каза още Жаблянов.