Зелена вълна за празничния трафик в София
Зелена вълна за празничния трафик в София / Sofia Photo Agency, архив
"Зелена вълна" за празничния трафик в София
52861
"Зелена вълна" за празничния трафик в София
  • "Зелена вълна" за празничния трафик в София

За пореден път КАТ ще регулира внимателно очаквания засилен трафик поради предстоящите четири почивни дни. Все още движението към изходите на столицата е нормално, но се очаква то да нарасне около 20:00 часа, съобщиха от КАТ. От там уточниха, че ще улеснят движението на шофьорите с така наречената „зелена вълна".

Трафикът по най-натоварените пътни артерии ще бъде регулиран, с цел да бъдат избегнати километричните задръствания, които се образуват всеки път преди началото на по-дълга серия от почивни дни.

Засилени полицейски постове ще има по направлението за Перник, на изходите към магистралите "Хемус" и "Тракия", както и по изходните трасета на големите областни центрове.Ще се извършва строг контрол и по третокласната и общинската пътна мрежа и ще се налагат санкции на неправоспособни и пияни водачи.

„Има натоварване по основните направления от София към вътрешността на страната и по другите основни пътища, но то не е голямо. Няма образували се колони и задръствания. По всички възлови направления, изходите на София и други отсечки, които се натоварват, има увеличени постове на пътна полиция, които регулират движението и се намесват, за да предотвратяват предпоставки за задръствания. Най-висока интензивност на движението се очаква по изходните артерии на София тази вечер и в деня на завръщането от почивката - 1 май, както и по магистралите", заяви за Дарик главен инспектор Красимир Костов.

От КАТ отново напомниха, че през всичките почивни дни ще има усилени проверки за пияни шофьори, както и за водачи, каращи с превишена скорост.