„Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!", така близки приятели на Нери Терзиева реагираха на новината за смъртта й. Известната журналистка си отиде в сряда през нощта в пловдивска болница на 70 години.

„Нери Терзиева никога не изостави убежденията си, честността и обективността бяха водещи принципи в нейната работа. Тя посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено-значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на истината и да се бори за нея“, изрази своите съболезнования към близките и семейството на журналистката президентът Румен Радев. 
 
„Нейният професионализъм и достойнство ще останат пример не само за многобройните й възпитаници, но и за журналистическата гилдия. С тях тя оставя значима следа в българската журналистика и в цялото ни общество“, подчертава още държавният глава.

С минута мълчание депутатите почетоха паметта на журналиста Нери Терзиева в Народното събрание.

"В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание", каза от трибуната на Народното събрание председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански („Има такъв народ“).

"Отиде си Нери Терзиева. Отиде си от този свят, без да се оплаква и без да ни натоварва с многото здравословни проблеми, които имаше. Такава си беше Нери - винаги усмихната и готова да помогне на всеки. За съжаление, пред смъртта ѝ ние не успяхме да ѝ помогнем. Отиде си верен и дългогодишен съмишленик и незаменим приятел, на когото безрезервно съм разчитал и когото винаги съм ценял и обичал. Никой и нищо не могат да запълнят огромната загуба! Почивай в мир, Нери! Завинаги ще останеш в сърцата ни!", пише президента Петър Стоянов. Терзиева заема и длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов.

"Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широко скроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма", написа Слави Трифонов.


„Отиде си Нери Терзиева, скъпа и любима приятелка, блестяща и обичана журналистка, човек с голямо сърце с последователни демократични убеждения и позиции! Дълбок поклон!“, коментира Стефан Тафров.
"Отиде си Нери – прекрасен, светъл човек и блестящ журналист. Винаги с вдигнато чело и устойчиви, неподвластни на времето и политическите моди ценности. От онези, върху чийто привидно крехки рамене стъпиха темелите на българската демокрация.
Светъл път, Нери! По широката следа, която оставяш след себе си, се стъпва леко. И мракът не е толкова страшен", пише във фейсбук издателят Манол Пейков. 



"Знаеш, че ако не беше ти… Никога нямаше да попадна в Телевизията, щях да съм изритан с шутове още първия месец, щях да съм се отвратил отдавна… Колко успокоителни разговори, колко обнадеждаващи, надъхващи срещи… И колко вяра и колко подкрепа в годините… Колко УРОЦИ! Всички най-важни уроци в професията! Докато дишам ще съм ти благодарен и ще те пазя в сърцето си, Нерка! Поклон!", скърби за Нери Терзиева и водещият Драгомир Драганов.

Нери Терзиева е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика. Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2. През 2015 г. заедно с Ралица Василева стартираха телевизията - BIT (Бългериън интернешънъл телевижън), със студия в Чикаго и в София, която предаваше за всички българи по света.