Почина известната журналистка Нери Терзиева. Тя си е отишла тази нощ в пловдивска болница на 70 години.

Тя е родена на 21 февруари 1952 г. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика.
 

Нери Терзиева
БТА



Между 1975 и 1989 година работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 година е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева заема длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов.
 

Нери Терзиева
БТА


С минута мълчание депутатите почетоха паметта на журналиста Нери Терзиева.

"В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание", каза от трибуната на Народното събрание председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански („Има такъв народ“).

"Познавам много хора от цял свят, не само от България. Просто такава ми е работата. Не, такава ми беше работата. И за много малко хора, които познавам, мога да кажа със сигурност, че са добри хора. Днес с огромна мъка на сърцето разбрах, че е починал един такъв човек. Нери Терзиева, ти беше не само добър човек, но и щедър, широкоскроен, умен и прекрасен човек. Толкова е тъжно, че няма повече хора като теб. И още по-тъжно е, че и тебе вече те няма", написа Слави Трифонов.