камиони задръстване
камиони задръстване / БГНЕС, архив
В четвъртък в пиковите часове ще бъде спряно движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по автомагистралите, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Забраната ще важи до 8 септември, когато е краят на трите почивни дни.

От 14 ч. в четвъртък до 10 ч. в неделя в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти в посока Кулата и една за София.

В четвъртък, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението, от 16.00 до 20.00 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Във връзка с очаквания интензивен трафик АПИ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
 
БГНЕС