Заподозрян за убийството на Пуканич бил у нас през 2004 г.
Заподозрян за убийството на Пуканич бил у нас през 2004 г. / снимка: БГНЕС
Един от убийците на хърватския журналист Иво Пуканич – Боян Гудурич – вероятно се укрива в България, съобщават сръбските медии. От българското Министерство на вътрешните работи съобщиха пред Дарик, че за последно Гудурич е влизал в България два пъти през лятото на 2004 година на път за Турция и обратно.

От вътрешното министерство съобщават още, че до момента нямат информация нито от сръбските, нито от хърватските власти за това, че има вероятност Боян Гудурич, заподозрян за убийството на журналиста и собственик на хърватския седмичник "Национал” Иво Пуканич, да се намира на българска територия. Няма постъпила и молба в българската полиция за неговото издирване.

Единствената информация, която от МВР имат по случая, е от сръбските медии. От вътрешното министерство не отрекоха, че Гудурич е бил на родна територия, но уточниха, че за последно това е било преди четири години, когато той е пътувал за Турция.

Хърватската полиция издирва извършителите на убийството на журналиста Иво Пуканич и директора на маркетинга в хърватския седмичник "Национал” Нико Франич. Според властите в Загреб в убийството са участвали Желко Милованович, бивша червена барета, и Боян Гудурич. Последният според сръбски медии вече е успял да избяга от Сърбия и се намира най-вероятно в България.

Пуканич и Франич загинаха при бомбения атентат на 23 октомври в двора на редакцията на изданието в центъра на Загреб. Разследващите органи в Загреб смятат, че поръчителят на убийството на Пуканич е платил над 150 000 евро.