Екатерина Захариева
Екатерина Захариева / БГНЕС
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до своя сомалийски колега Ахмед Иса Авад по повод атентата в Могадишу, при който загинаха и бяха ранени десетки хора. Това съобщиха от пресслужбата на МВнР.

„С много голяма болка научих за кървавия бомбен атентат в столицата на Вашата страна Могадишу, довел до многочислени жертви, причинил загубата на над 90 невинни цивилни граждани и служители на реда“, пише министър Захариева. Тя изказва дълбоки съболезнования към мъката на семействата и близките на загиналите и искрена съпричастност към усилията на правителството на Сомалия в борбата срещу терористичните актове.

Бомба в кола се взриви и уби над 90 души в Сомалия (СНИМКИ/ВИДЕО)


„За такива безчовечни действия не би могло да има никакво оправдание, за тях няма място в нашата съвременна цивилизация“, заявява българският вицепремиер. „Вярвам, че със съвместните усилия на международната общност и на Вашето правителство ще постигнем изкореняване на чудовищните прояви на тероризма, както и на условията и причините, които го пораждат“, допълва Екатерина Захариева.