/ iStock/Getty Images
Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по досъдебно производство, образувано след пътнотранспортно произшествие, при което загина 44-годишен мъж.

Смъртоносна катастрофа край Мездра: Ремарке на ТИР поднесе и удари кола

Около 18:30 ч. на 24 май 2020 г., на първокласен път в района на гр. Ботевград, се движел товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено полуремарке. Управлявалият превозното средство 53-годишен турски гражданин, нарушил правилата за движение по пътищата. Навлизайки в насрещното пътно платно, при несъобразяване с атмосферните условия при мокра пътна настилка, той предизвикал удар с лек автомобил „Шкода“.

В резултат на сблъсъка починал водачът на другото МПС и била причинена телесна повреда на 7-годишната му дъщеря, която била на задната седалка. Детето е с черепно-мозъчна травма.

Кола помете възрастни жени на тротоара в село Дебращица, една от тях е починала

Шофьорът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – София той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.