/ iStock/Getty Images
Трима души са арестувани в Русе за хулигански прояви спрямо полицаи, които били излъчвани на живо в социалната мрежа Фейсбук, съобщиха от полицията.

Изправят пред съда мъж за хулиганство и оказване на съпротива на полицаи

Случаят е от 29 април тази година. Тогава в полицията постъпил сигнал, че автомобил е катастрофирал в района на пътния възел между международния булевард "България" и улица "Изгрев" в Русе.

Пристигналите на място униформени служители установили шофьора на колата и негов брат. Полицаите предприели необходимите действия за документиране на произшествието.

Наказание „пробация“ за мъж, обиждал и удрял полицай пред църква на Великден

По време на обработване на документите около 30 души, роднини и близки на шофьора, се събрали на място и се държали непристойно - отправяли груби и нецензурни реплики, обиждали и заплашвали полицаите, викали, провокирали ги и им пречили да си изпълнят служебните задължения.

Всичко това било излъчено на живо в социалната мрежа Фейсбук, в профила на един от участниците. Наложило се на място да бъдат изпратени още два полицейски екипа.
По повод на хулиганските прояви било образувано досъдебно производство.


Задържаха мъж, обиждал и ударил полицай

При разследването, осъществено под ръководството на Районната прокуратура, били открити и арестувани трима младежи - на 19, на 20 и на 23 години, които отправяли обиди и закани към служителите на МВР. У тях били намерени и наркотични вещества, иззети им били и мобилните телефони, с които заснели престъпните си действия.

Предстои на тримата да им бъдат повдигнати обвинения. Работата на разследващите по документирането на престъпната дейност продължава.