Задържаха двама варненци, опитали да приберат 5 млн. лева от тотото с измама
Задържаха двама варненци, опитали да приберат 5 млн. лева от тотото с измама / снимка: БГНЕС, архив
Задържаха двама варненци, опитали да приберат 5 млн. лева от тотото с измама
74263
Задържаха двама варненци, опитали да приберат 5 млн. лева от тотото с измама
  • Задържаха двама варненци, опитали да приберат 5 млн. лева от тотото с измама

Двама младежи от Варна са задържани заради опит за измама за над 5 млн. лева от Българския спортен тотализатор, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

19-годишните момчета са опитали да фалшифицират печелившия фиш от 51-вия тираж на играта 6 от 49, където във второ теглене към края на юни бяха натрупани повече от 5 млн. лева и след падането на джакпота от спортния тотализатор съобщиха, че късметлията е от Варна и е спечелил с фиш от 0,70 лв.

Младежите са опитали да заблудят служителите на спортния тотализатор с цел получаване на печалбата от повече от 5 млн. лева.

От Спортния тотализатор обясниха, че опитът за манипулация веднага е хванат от системата и е подаден сигнал към полицията. Тъй като опитът е осуетен, печалбата не е била изплатена.

От прокуратурата уточниха, че операцията е била проведена в началото на юли, като е образувано досъдебно производство срещу младежите за престъпление „измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай”, по смисъла на чл.211 от НК.

От прокуратурата съобщават, че младежите с инициали П.М. и Н.М. са задържани за 72 часа и им е повдигнато обвинение за опит за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.