Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов алармира на извънредна пресконференция за опит за "търговия" с техни депутати.

"Вчера получихме информация от трима от нашите народни представители, че с тях са се свързвали представители на управляващите, които са им предлагали най-различни форми на стимули, с които да бъдат мотивирани да подкрепят управление на Асен Василев и втори мандат на досегашната коалиция", посочи Костадинов и допълни: "Всички тези опити да бъдат склонени наши народни представители са били напразни".

По думите му настоящият парламент е "достигнал дъното". 

"Очевидно е, че настоящият парламент се е превърнал в една сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се колебае, не се свени да говори публично, че ще търсят 121 депутати. Все едно депутатите са стока, която се продава в магазините", допълни той. 

Според него досегашните управляващи са прекрачили всякакви граници. "Те са престъпници и национални предатели, които трябва да изгният в затворите, за което ние от "Възраждане" ще се погрижим", посочи още лидерът на партията. 

"Въпреки неистовите опити и напъни на управляващите американски марионетки национални предатели да съставят кабинет, такъв няма да бъде съставен и ще има предизборна кампания", допълни Костадинов Костадинов. 

„Едно от основните неща, което ще говорим оттук нататък, е, че трябва да има възмездие, а националните предатели да си получат заслуженото и да лежат в затворите. Неслучайно миналата седмица подадохме сигнал в прокуратурата срещу Кирил Петков за извършено престъпление по служба”, каза лидерът на „Възраждане”. По думите му стана ясно, че са сезирали прокуратурата за решението за изгонване на руските дипломати.

Костадинов се обърна към свободните и независими депутати от ПП, ДБ и БСП и ги призова да станат независими депутати и да не подкрепят кабинета.

Той съобщи още, че е имал телефонен разговор с премиера в оставка Кирил Петков, който му се обадил, за да иска подкрепа за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Петков заявил, че ако „Възраждане“ подкрепи кандидатурата на Рашков, „Продължаваме промяната“ ще подкрепят Бойко Атанасов за заместник-председател на КПКОНПИ.  

Лидерът на „Възраждане“ посочи няколко условия, при които биха подкрепили предложението за нов кабинет в рамките на този парламент. Те са прекратяване на договора за безплатни американски бази в България, в които, според него, не се знае какво има, референдум за членството на страната ни в НАТО, формиране на екип за предоговаряне на членството на България в ЕС, вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията между двете страни и анулиране на решението за ветото над Северна Македония.