Търговията в НС продължава, както буквално върви от един месец”.Така депутатът от „Възраждане” Искра Михайлова коментира напускането на Елена Гунчева на парламантерната им група, но оставането ѝ в НС пред NOVA NEWS.

Искра Михайлова не направи прогноза дали Гунчева ще подкрепи ПП при евентуален опит да създаде правителство в рамките на този кабинет. Но уточни какво има предвид по търговия на депутати:

„Информацията, която върви неофициално из кулоарите е, че в момента министър-председателят в оставка обикаля като амбулантен търговец от депутат на депутат. Това е”.  

Реакции след решението на БСП да се оттегли от преговорите за кабинет

От кулоарите на парламента Михайлова коментира и закритото заседание заради изгонените руски дипломати.

„Ние не получихме никаква конкретна информация. Цитираха се сигнатури, което наложи да е закрито заседанието, но информацията, която получихме, беше нулева. И заседанието можеше да бъде откито”.

Михайлова каза, че единственото, казано за изгонените дипломати било, че те са работили срещу интересите на България без да се цитира конкретика.  На въпрос за позицията им, ако бъде доказано, че изгонените са работили против България, тя отговори:

„Всеки, който работи срещу българските национални интереси, няма място тук. Аз слушам Кирил Петков – той отново излъга няколко пъти по отношение на това какви данни бяха представени вчера на изслушването, колко ясни бяха тези данни, колко ясни бяха тези доклади".

Тя допълни, че на нито един въпрос не е бил даден отговор. "Това, което се случва с руските дипломати, изглежда като експеримент, а нашето доскорошно правителство, инсталирано буквално от чужд интерес - да проверим какво ще се случи от отсрещната страна. Това направихме и с отношенията с Газпром".
NOVA NEWS