Въоръжени обраха златарско ателие в Казанлък
Въоръжени обраха златарско ателие в Казанлък / БГНЕС
Въоръжени обраха златарско ателие в Казанлък
50969
Въоръжени обраха златарско ателие в Казанлък
  • Въоръжени обраха златарско ателие в Казанлък

Въоръжени мъже обраха златарско ателие в Казанлък. Златарското ателие е собственост на Иван Методиев, известен като Иван Златаря.

Златарското ателие, намиращо се в центъра на града - на търговската улица, беше ограбено малко след 19 часа от трима въоръжени мъже. По време на нахлуването на тримата, собственикът на ателието Иван Методиев е бил там, но не е успял да се справи с нападателите. Той бил изблъскан от тях. Едва след като прибрали всичкото злато от витрините, Методиев е успял да натисне паник бутона.

Има свидетели на обира, според които тримата са нахлули в ателието с пушка тип помпа. Свидетелите са записали номера на автомобила, с който са избягали нападателите.

Край златарското ателие бяха разположени екипи на полицията, а районът - заграден и отцепен. На входовете и изходите на града полицаи проверяват всички автомобили.

Това не е първо посегателство за Иван Методиев. Преди година и два месеца златарят беше отвлечен от дома си в село Енина и държан в плен от непознати в къща в съседно село. Самият Методиев успя ден-по-късно да се освободи, а малко преди неговото освобождаване, автомобилът му бе намерен запален в покрайнините на Енина.

Полицията работи по случая, нападателите се издирват.

Други новини от Стара Загора