Въоръжени бандити обраха златарско ателие в „Столипиново
Въоръжени бандити обраха златарско ателие в „Столипиново / снимка: DarikNews.bg
Въоръжени бандити обраха златарско ателие в „Столипиново"
59646
Въоръжени бандити обраха златарско ателие в „Столипиново"
  • Въоръжени бандити обраха златарско ателие в „Столипиново"

Въоръжен обир на златарско ателие на улица "Възход" в пловдивския квартал "Столипиново" е извършен малко преди 9 часа, съобщиха от полицията. По данни на областната дирекция на МВР в удара са участвали двама бандити с пушка.

Очевидци обаче заявиха пред Дарик, че са били четирима и носели маски "на черти" като за Хелоуин. Те насочили оръжието към Северин, който е син на собственика на ателието Шераа, и му наредили да легне на земята. После грабнали двата му сака със златото, качили се във фолксваген и изчезнали.

"Всичко стана буквално за 10 секунди пред очите на много хора. Помислихме си, че са полицаи, които са хванали някой наркопласьор", коментира свидетел.

В махалата се носи слух, че престъпниците са прибрали 5 кг злато. Според криминалисти откраднатите бижута са около 4 кг.

Десет минути след обира колата на нападателите е била открита изоставена и опожарена на улица в съседен квартал със смесено население.

Полиция е блокирала входовете и изходите на града и издирва бандитите.

Шераа се занимава със златарство от няколко години. Има и магазин за мебели, който дава под наем, обясняват негови съседи в "Столипиново".