/ БТА
Втори полет тръгва от София до Тел Авив, за да евакуира български граждани от Израел, съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на брифинг в Министерския съвет. 

На родна земя: Кацна самолетът с българите, евакуирани от Израел

С полет на правителствения самолет у нас кацнаха 92 българи и един хърватин, за втората група са записани 68 души. Те са от две групи – едната е на стоматолози, които са били на конференция, а другата група са туристи.

Имат предупреждение да не излизат от посолството. Преди малко подписах заповедта за подготовка на полета, доколкото знам се подготвя да излети още тази вечер към Тел Авив, посочи Гвоздейков. 

Министърът заяви, че след като кацне в Израел, самолетът има подготовка по чекирането за полета на пътниците. Екипите на посолството събират хора, които желаят да се приберат с този полет, каза още Гвоздейков. Той допълни, че е имало записани 68 човека за евакуация, като самолетът има капацитет до транспортира общо 90 души. Каквото е необходимо, ние ще го направим, увери транспортният министър. Той добави, че държави членки на ЕС са изявили желание с българския самолет да бъдат евакуирани техни граждани.  
София Господинова/БТА