В събота вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - умерен. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а дневните ще се понижат и максималните ще са предимно между 4 и 9 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Обявен е жълт код за интензивни валежи в 4 области. Това са Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

НИМХ

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни - по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

От минус 12 до 17 градуса през декември – ще има ли сняг за коледните празници

Над планините облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите в Западна България - и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен, вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

В неделя в низините и котловините ще преобладава облачно и мъгливо време. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. В планините и планинските райони ще има повече слънце. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от юг. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса.

В понеделник облачността над цялата страната ще се вплътни и в Западна България ще започнат валежи от дъжд. Значителни по количество ще са в югозападните райони. Вятърът ще остане до умерен, от юг-югозапад, и ще се задържи сравнително топло за първата половина от декември с положителни минимални температури и максимални в Централна и Източна България над 10 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ