ВОЛЯ ще представи кандидата си за кмет на София на 17 септември. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пред NOVA.

„Имаме шанс да се борим за балотаж в София”, каза още той. 

Той обясни, че сред структурите на партията има издигната кандидатура на Румен Радев и на Слави Трифонов. Никоя структура обаче не е издигнала кандидатурата на Мая Манолова. „Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България”, каза той.

"Политическият сезон започна прекалено остро точно в момента, в който сме изтървали почти всички влакове. България трябва да търси максимален политически консенсус за подобряване на доходите на хората, за справяне с демографската криза, с проблемите в здравеопазването и образованието", смята Марешки.

През седмицата ВОЛЯ предложи на президента Румен Радев да участва в местния вот като се кандидатира за кмет.

„Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си е да се кандидатираш за кмет на София. Той се ползва с голям рейтинг в момента. Видяхте и Мая Манолова напусна своя пост като омбудсман. Няма нищо страшно за всеки един деен човек, който иска да покаже качествата си”, обясни Марешки.

Парламентът събори 19-то президентско вето - за военното разузнаване

Той уточни, че няма намерение да се кандидатира за кмет на Варна на предстоящите местни избори.

„В момента се разиграват някакви ниски страсти. Стигаме до един извратени ситуации, в които кандидати, които са част от системата, която е убивала семействата на хора с увреждания, убивала е образованието, докарала е България до тази демографска криза, сега част  от протестиращите родители, подкрепят кандидати, които са основен фактор в системата, която ги е убивала”, каза още лидерът на ВОЛЯ.
 
 
NOVA