Внасят в парламента пакет антикорупционни проектозакони
Внасят в парламента пакет антикорупционни проектозакони / снимка: Sofia Photo Agency
Пакет от законопроекти с антикорупционна насоченост ще бъдат внесени в Народното събрание до няколко седмици, съобщи във Велико Търново председателят на антикорупционната комисия в парламента Бойко Великов.

До края на месеца трябва да бъде внесен Закон за конфликта на интереси, който е изработен с активното съдействие на неправителствени организации. Експертна група подготвя изменения и допълнения в Закона за търговската тайна, но за финализирането му се чакат промените, които ще направи Европейската комисия. В близките седмици ще бъдат изготвени и измененията в Закона за обществените поръчки.

Последният от подготвяните закони е този за защита на сигнализаторите – хората, които подават информация за нечисти сделки и корупционни практики, информира още Бойко Великов.

Той обяви предстоящите законодателни инициативи на среща във В. Търново, откъдето започна мащабната кампания на БСП за разясняване и популяризиране на решенията от „Катарино”. Инициативата ще продължи месец и половина, като представители на социалистическата партия в законодателната и изпълнителната власт ще посетят над 40 български градове.

Други новини от Велико Търново