Внасят секретни справки в обвинението срещу варненски дилъри от “Фирмата”
Внасят секретни справки в обвинението срещу варненски дилъри от “Фирмата” / netinfo

Варненският Апелативен съд отхвърли като неоснователни жалбите на трима от членовете на местна наркобанда и потвърди определенията на Варненския окръжен съд, с които бяха задържани под стража 42-годишният Красимир Кирилов, 52-годишният Николай Хаджимихалев и Стилиян Георгиев, на 36 години, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

Тримата заедно с 45-годишният Иван Янков са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в големи количества. Четиримата бяха задържани преди седмица при специализирана акция на сектор „Борба с организираната престъпност”. В резултат на спецоперацията антимафиотите задържаха големи количества хероин, амфетамини, прибори за разфасоване на дрогата, фонокарти, листчета за опаковане на отделните дози дрога с лого, изобразяващо скорпион и водно конче, заради които бандата била наричана “Фирмата”.

По досъдебното производство са внесени и секретни справки, които съдържат данни за други престъпления, извършени от групировката, и които ще бъдат обект на допълнително разследване. Днес съдът отказа на адвокатите да се запознаят със секретните справки, тъй като все още те не са оформени като веществени доказателства.

Стилиян Георгиев е осъждан няколкократно за различни престъпления. Николай Хаджимихалев също е осъждан, но реабилитиран по право. Въпреки чистото си съдебно минало, соченият за лидер на бандата Красимир Кирилов с прякор Красьо Дългия също ще остане в ареста. Ако бъдат пуснати на свобода, тримата биха могли да се укрият, да извършат нови престъпления, или да осуетят досъдебното производство, бяха основните мотиви на апелативните съдии за днешното решение. Определенията на съда не подлежат на обжалване.

Други новини от Варна