/ БТА
Стефан Янев е авторитет по въпросите на отбраната
Смяната на военния министър в ситуация на водеща се война на 300 км от българската територия е необяснима, заявяват в прессъобщение от ВМРО.

От там посочват, че приказките за това кой какво имал и нямал право да говори във "Фейсбук" от човек на позиция министър-председател, който си позволява да показва фрапираща вътрешнополитическа и геополитическа некомпетентност, прокарвана по всички възможни комуникационни канали, е меко казано неуместна. В настоящия състав на правителството, Стефан Янев е авторитет по въпросите на отбраната, според ВМРО.

Петков предлага Тодор Тагарев за нов министър на отбраната

Възниква и резонният въпрос: има ли външен натиск за тази смяна? Има ли нещо, което министър-председателят Петков мисли да направи без да е информирал българското общество? Верни ли са слуховете, че има идея българските изтребители МиГ-29 и щурмовите самолети Су-25 да бъдат предоставени на Украйна като помощ от страна на България? Или идеите на някои обикалящи студията „експерти" в България да бъде разположено ядрено оръжие?, пише в съобщението на ВМРО. 

Петков нарече Путин диктатор, България категорично няма да праща самолети и военни в Украйна

Кирил Петков дължи на българите отговор по всички тези въпроси, за да сме сигурни, че правителството не обслужва чужди интереси. Напомняме на министър-председателя, че е време за достойни и бързи действия за защита на нашите сънародници в Украйна, които бедстват, а Министерският съвет, просто ги изостави. Защото в Украйна не живеят само 150 българи с българско гражданство, които бяха евакуирани. Там живеят почти половин милион украинци с български корени, се посочва в съобщението.