Представители на ВМРО се събраха на мирен протест пред Президентството, докато вътре се провежда Консултативният съвет за национална сигурност.

Георги Димитров

От ВМРО настояват парламентарно представените партии да не отстъпват от условията, които са поставени за започване на преговори за ЕС от страна на РСМ, предаде БГНЕС.

БГНЕС

"Воеводите" искат също така РСМ да спре с езика на омразата спрямо България и да зачита правата на българите в РСМ. Протестът на ВМРО е мирен, звучат народни патриотични песни. 

БГНЕС

В съобщение на ВМРО се казва: Мирното събиране е провокирино от "противоречивите изказвания на министър-председателя Кирил Петков, както и някои негови действия. Едно от тях е изпращането на съветника му Весела Чернева в първите дни на януари в Скопие, без никаква яснота с каква цел е направена визитата и какво е говорено на нея. По информация на ВМРО на тези разговори не е бил извикан българският консул, което прави ситуацията още по-притеснителна. И припомняме също така, че г-жа Чернева беше един от най-големите критици на наложеното от България вето за членството РС Македония в ЕС", съобщиха още от пресцентъра на партията.
ВМРО, БГНЕС