Владимир Пенев: Не мога да повярвам, че Чочо си е отишъл
Владимир Пенев: Не мога да повярвам, че Чочо си е отишъл / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Министърът на културата Владимир Пенев изказа съболезнованията си на семейството и близките на любимия актьор на много българи Петър Попйорданов, съобщиха от Министерството на културата.

"Няма думи, с които да изразя болката си от ужасната вест за смъртта на Петър Попйорданов, все още не мога да повярвам, че най-лошото се е случило и той вече не е между нас. Не мога да си представя, че Чочо си е отишъл и се е пренесъл някъде. Мъката и тъгата са още по-силни, защото той си отиде от този свят без време - в най-силните си години, все още неизживял хиляди прекрасни мигове, все още неизиграл десетки желани роли. Особено боли и защото знаем, че истинският талант е неповторим и незаменим, това с пълна сила важи за хората на изкуството, за големите творци и артисти", пише в съболезнователния си адрес министърът.

„Ще помним Петър (Чочо) Попйорданов със знаковите му роли в легендарни филми, станали част от Златния фонд на българското кино, като "Вчера", "Адио, Рио", "Любовното лято на един льохман", "Вампири, таласъми", "Сезонът на канарчетата", "Граница", "След края на света", както и в телевизионните сериали "Дунав мост", "Хайка за вълци", "Под прикритие" и др. На малкия екран всички му се възхищавахме и за бляскавите му изяви в телевизионното предаване "Клуб НЛО", посочва още Владимир Пенев.

„На всички нас ще ни липсва много лъчезарната му усмивка.

Поклон пред паметта на обичания от цяла България артист, той ще живее в сърцата ни!", допълва културният министър.