/ ДПС, пресцентър
ДПС обвини ГЕРБ за провокацията в Росенец и акцията на Христо Иванов с плажуващите, които, според Мустафа Карадайъ, са дошли не за 200 м камънаци плаж, а защото "искали Сараите на Доган".

Карадайъ укори президента, че води лични битки, а управляващите - че са се опитали да се скрият зад ДПС и така да отвлекат вниманието на хората от проблемите в страната.


Карадайъ подчерта, че в ДПС не са искали "ние да не хвърляме камък, защото знаем, че и ние ще се изцапаме, и ние ще се окаляме". Опитахме се да стоим на дистанция от ставащото през последните месеци допълни той.

"Войната на инститциите доведе дотам, че видяхме до какво се стигна вчера и в София", коментира той двата протеста - в подкрепа на президента и на правителството.

"Днес целта им беше агресия. Агресия в частна собственост, в частен имот, те искали Сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление, за огромно съжаление, виждаме, че държавата липсва", заключи Карадайъ.

"Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води персонални битки", установи лидерът на ДПС. 

"Това, което се случи днес, го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ.

За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване", каза Карадайъ пред активистите на партията и даде думата на Доган.Аплодиран под възгласи "ДПС", почетният председател направи дълбок поклон на младежите от партията, които още в ранна утрин се стекоха към парка да го защитят от ексцесии.

"Изключително много се гордея с вас", каза на членовете на ДПС и симпатизантите в двора на имението в Росенец почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Доган в Росенец
ДПС, пресцентър

"И за сетен път заявявам, че много ви обичам", заяви той под бурни аплодисменти на присъстващите.

"Тази агресия беше символна, тя беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС", продължи Карадайъ.

"По този начин тази агресия беше срещу всеки един от нас, депесарите", каза той по повод протеста на "плажуващите" от партията на Христо Иванов.