Вятърът утихва, има опасност от ново замърсяване на въздуха

Сняг ще вали отново в средата на следващата седмица

/ ThinkStock/Getty Images
Сняг ще вали отново в средата на следващата седмица
Облачността отново ще е разкъсана. Сутринта ще се образуват мъгли в Дунавската равнина, които ще се задържат през по-голямата част от деня. Вятърът ще е слаб навсякъде, с изключение на Североизточна България. Това носи опасност от ново замърсяване на въздуха в големите градове в петък и събота.

Мъглите в Северна България допълнително ще задържат мръсотията ниско над земята. Атмосферата ще се раздвижи чак в събота вечерта.

Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

През деня живакът ще варира в широк интервал – от 0 до 10-11 градуса.

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст. Температурите варират между минус 7 и минус 4 градуса. Времето в планините е слънчево, тихо, само в най-високите части духа умерен вятър. Снежната покривка варира от 0 до 20 см, като има снегонавявания от 50 см до метър на подветрените склонове.

През целия ден в планините ще бъде слънчево. Ще духа вятър със скорост до 20-30 км/ч. По високите върхове температурите през деня ще са около минус 4 - минус 5 градуса, а в по-ниските части - 2-3 градуса.

ThinkStock/Getty Images

Почивните дни се очертават сухи. Валежи очакваме в края на уикенда, благодарение на влажен въздух от Атлантика, който напредва на югоизток към нашите географски ширини.

След своя пик в събота с температури през деня до 6-7 градуса, ще последва захлаждане в началото на новата седмица. Затова и валежите в равнините първо ще са от дъжд, който към средата на седмицата ще премине в сняг. Не се очаква образуване на значителна снежна покривка.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg