Веселина Кацарова: Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината
Веселина Кацарова: Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината / БГНЕС, архив
Веселина Кацарова: Политиците в Австрия ме помолиха да не казвам истината
89046
Веселина Кацарова: Политиците в Австрия ме помолиха да не казвам истината
Веселина Кацарова: Политиците в Австрия ме помолиха да не казвам истината
  • Веселина Кацарова: Политиците в Австрия ме помолиха да не казвам истината
  • Веселина Кацарова: Политиците в Австрия ме помолиха да не казвам истината

Случки като тази с нападението на оперната ни прима Веселина Кацарова в Инсбрук, за съжаление, са бъдещето на Европа и това е страшно - такова мнение изрази самата тя пред Дарик.

През седмицата стана ясно, че Кацарова е била нападната от двама араби, за които примата се съмнява, че са били бежанци.

"Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината, но аз реших да я споделя, защото това не е нормално", посочи още Кацарова.

Оперната прима Веселина Кацарова е била нападната от араби в Австрия

"Аз бях нападната от две млади момчета. В подробности не искам да влизам, защото всички знаем какво става в Европа. Аз не мога дори да докажа, че са бежанци, те са от арабски произход. Случаят беше неприятен, не съм засегната психически, а повече физически. Но не е драматично. Просто ми е тъжно, защото тези деца можеха да ми бъдат синове - аз имам син на 17 години. Тъжното на ситуацията е, че това е реалността. Професорът, който ме прегледа в клиниката, каза че това става на всеки два-три дни", добави оперната ни прима.

"И това е много тъжно развитие - аз мисля какво е бъдещето на нашите деца, какво направи света такъв, каква грешка направихме хората? Отговарям си, че лошото става повече от доброто. Сега вече ще бъда по-предпазлива", каза още тя.

Веселина Кацарова разказа и за самото нападение:

"Вървях по главна улица, по която обаче нямаше хора тогава. Две млади арабски момчета вървяха срещу мен и изведнъж отприщиха изключителна агресивност срещу мен. Човек трябва да го преживее, за да го разбере. След това бях ужасена, ядосах се на себе си, че не съм реагирала добре. Аз съм артист, който дори не ходи гримиран на улицата, една жена на 51 години, много е страшно. Тези хора се чувстват изолирани. Те искат да дойдат и да притежават средства, да живеят като другите. Това е невъзможно - и австрийците, и германците имат безработица. На тях са им осигурени, разбира се, дом, дават им се средства и храна. Но и нямам право да спекулирам, защото те може да са родени тук".