Ваньо Танов подаде оставка
Ваньо Танов подаде оставка / netinfo

Директорът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” Ваньо Танов е подал рапорт за напускане от поста. От МВР до момента не потвърждават оставката му. В писмо до Дарик радио от електронна поща с името на Ваньо Танов се посочват мотивите за оставката.

Главен комисар Ваньо Танов е подал до министъра на вътрешните работи рапорт за напускане по лични причини. В писмо до Дарик радио се посочва, че причина за това са напълно изчерпаните възможности да се работи, но не по вина на хората от ГДБОП. Подчертават се пропилените възможности на правоохранителната система да работи в интерес и полза на обществото. Сочи се, че Танов се ще продължи да следва мечтата си за една по-силна и развита държава, за по-добър живот на хората, които го заслужават. Работата в ГДБОП показала, че това не може да стане отгоре надолу, и затова от името на се декларира, че Танов ще опита със съвместните усилия на почтените хора в страната отдолу нагоре да се променят порочните практики, които спъват нормалното развитие на прогреса.

Танов не беше открит за коментар и потвърждение дали е подал оставка и дали писмото е негово. Според непотвърдена информация той има намерение да се включи в политиката и да се кандидатира за кмет на Русе, където е бил директор на полицията, най-вероятно от листата на ГЕРБ.