/ БГНЕС, архив
Обсъдихме със синдикатите всички проблеми на полицаите, не знам за какво точно протестират сега, каза пред журналисти Валентин Радев, министър на вътрешните работи.

Депутатите приеха промени за изплащането на суми за полицейски униформи

"Утре е празник на МВР - честваме 138 години от създаването на министерството и на площад "Александър Невски" ще има тържествен ритуал и освещаване на знамената. От другата страна пред Народното събрание ще има протест на полицаите", каза Радев.

Окончателно: Протест на полицаите ще има
 
"Имахме среща със синдикатите - на т.нар. Съвет за социално партньорство - там обсъдихме всички въпроси, включително за дрехите и за заплатите. Синдикатите обявиха, че протестът не е срещу мен като министър, а срещу правителството, но аз съм част от правителството и съм човекът, който е натоварен с решаването на техните проблеми", коментира Радев.

Искането за увеличаване на полицейски заплати е основателно, но невъзможно

По негови думи през последните дни се оказало, че хората, които се борят с градушките са с малки заплати и нямат пари за дрехи, затова и трябва да се погледне глобално върху сектора "Сигурност". "Леко не разбирам какво искат да кажат полицаите с този протест. Всички сме граждани на България, не сме граждани на МВР така че да внимават с протестите - те имат право на протест, не на стачки", каза Радев.
 
БТА