В София се учреди Народно патриотичнo обединение
В София се учреди Народно патриотичнo обединение / netinfo

Това съобщи Владимир Брезоев, национален координатор на обединението.

Председател на инициативния комитет за създаване на НПО е бившият депутат и говорител на БСП Клара Маринова.

Участниците в учредителното събрание обявиха, че застават зад кандидат-президентската двойка ген. Любен Петров и актрисата Нели Топалова.

Любен Петров каза, че ще иска извеждане на българския контингент от Ирак и запазване на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй". Генералът обяви, че ще поиска референдум за присъствието на американски войски в България.

Любен Петров изрази съмнения, че България може да стане член на ЕС в началото на 2007 година и попита дали нашата страна ще затвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", ако членството ни бъде отложено с една година.

„НПО няма да има лидери, то ще се управлява от Национален съвет, който ще заседава всеки месец или извънредно”, каза Владимир Брезоев.

В Националния съвет влизат представители на 19 партии, областните координатор и 15 души гражданска квота. Инициативният комитет, който предлага Любен Петров и Нели Топалова е събрал до днес 11 000 подписа в тяхна подкрепа. Законът изисква те да се поне 15 000. Любен Петров увери, че до 10 септември и тези подписи ще бъдат събрани.