Университетски преподавател от Пловдив уби майка си
Университетски преподавател от Пловдив уби майка си / Sofia Photo Agency, архив
Кметът на село Скутаре Георги Тимонов
37042
Кметът на село Скутаре Георги Тимонов
Управителят на Центъра за психично здраве в Пловдивд-р Инко Кехайов
  • Кметът на село Скутаре Георги Тимонов
  • Управителят на Центъра за психично здраве в Пловдивд-р Инко Кехайов

33-годишен преподавател в Университета по хранителни технологии е убил майка си в пловдивското село Скутаре.

На 12 януари в РПУ-Труд е постъпил сигнал, че мъжът, който е психично болен, буйства и хвърля камъни по автомобили и хора. Крум Николов Крумов е гл. асистент в катедрата по "Технология на млякото и млечните продукти" във висшето училище. Той преподава френски език.

След като е извършен обиск в дома му, е открита мъртва 59-годишната му майка - Диана Иванова. По първоначални данни жената е починала в резултат на множество удари с твърд предмет по главата.

„Потресени сме, такова нещо не сме очаквали от това семейство", заяви кметът на село Скутаре Георги Тимонов. Той обясни, че сестрата на Крумов е омъжена в София, а баща му, който е бивш кмет на селото, е починал преди три години. Според Тимонов убийството е извършено с особена жестокост. „Той е направил майка си на пихтия, удрял е с два чука", каза Георги Тимонов. По думите на кмета на Скутаре преподавателят по френски език досега се е представял като възпитан и отговорен човек.

Крумов е настанен в Центъра за психично здраве в Пловдив. Предстои да бъдат извършени психиатрична- и съдебно-медицинска експертиза. Преди година младият мъж отново е бил на лечение в Центъра, потвърди за Дарик управителят д-р Инко Кехайов.

Други новини от Пловдив