Ученик скочи от третия етаж на училище, упражнявал паркур
Ученик скочи от третия етаж на училище, упражнявал паркур / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ученик от Механотехникума в Хасково ужаси учители и съученици, след като демонстративно скочи от 3-ия етаж на сградата. Той скочил върху покрива на котелното помещение, където денивелацията е етаж и половина или около 4 м, пише „24 часа”, позовавайки се на местно електронно издание.

Приземяването му уплашило деветокласници, които тъкмо започвали редовния си час. След полета 16-годишният младеж заявил, че му няма нищо. Учителката му моментално го пратила в Спешно отделение, но там само констатирали натъртена пета. Мотивите за скока остават неясни.

По обясненията на самото момче, той практикувал паркур. Екстремният спорт е свързван с катерене по сгради и скоростно придвижване в градска среда с голи ръце. Височини и изпитания не били проблем за ученика. Бащата на момчето не бил разтревожен и обяснил, че в родния Димитровград момчето дори е катерило фасадата на блок до 6-ия етаж.

„В правилата за вътрешния ред, нямаме записано такова нарушение като „скачане от прозорец”, затова изпаднахме в странна ситуация”, коментира директорът на школото Милена Михайлова.