Учениците от Велинградско на протест заради орязани пътни карти
Учениците от Велинградско на протест заради орязани пътни карти / netinfo

Около 300 ученици от село Костандово, пътуващи всекидневно за професионалните гимназии във Велинград, няма да посещават за три дни училище, тъй като фирма „Чепино автотранспорт”, собственост на бащата на депутата Фидел Беев, е отказала да им издава ученически пътни карти с намаление. Причините за това не са ясни, тъй като никой от автогарата във Велинград не дава обяснения. Собственикът на фирмата Димитър Беев, не отговаря на мобилния си телефон, а управителят на автогарата Аделина Субева е извън офиса си.

Кметът на село Костандово Ясен Пашомов, апелиращ за среща с ръководството на автогарата във Велинград, е солидарен с протеста на децата. Той е информирал директорите на професионални гимназии, че общината ще извини отсъствията им.

Към подписката, организирана от родители и ученици от Костандово са се присъединили и деца и родители от селата Дорково и Ракитово.

До момента са събрани около 300 подписа, които ще бъдат изпратени до Министерството на транспорта и областния управител на Пазарджик. Протестиращите заплашват да блокират автобусите на фирма „Чепино автотранспорт”, ако до три дни ученическите карти не бъдат разрешени отново.