Георги Хаджиев
Георги Хаджиев / БГНЕС
23-годишен мъж уби приятелката си в дома й в София. Инцидентът е станал снощи в столичния кв. „Банишора”. От полицията съобщиха, че до момента на тежкото престъпление не са получавали сигнали за домашно насилие, упражнено върху жертвата. Стана ясно обаче, че 25-годишната жена е пребивана и преди, а задържаният за убийството мъж е посягал на живота си в близкото минало заради неуспешна любовна връзка.

Убийство на млада жена в столичния квартал „Банишора“
 
25-годишната жена, която работела като счетоводител, и приятелят й, готвач на 23 г., имали връзка от съвсем скоро и почти веднага след запознанството си заживели заедно на семейни начала. Това обясни градският прокурор на София Емиля Русинова.
 
"От свидетелските показания по делото става ясно, че в последните дни е имало някакви недоразумения между двамата и вероятно желание от страна на жертвата да прекратят отношенията си. По делото са налични данни за опити за самонараняване или самоубийство от страна на извършителя и през 2015 г., като повод за това е била отново вероятна раздяла между него и предишна приятелка. Тогава по повод тези негови действия той е имал среща с психолози. Всичко това обаче не се развива на територията на Република България и по делото няма медицински документи, които да установяват какво е било състоянието", обясни Русинова.

Продължава разследването на убийството на млада жена в София
 
Дали убийството е било планирано и умишлено тепърва разследващите ще трябва да установят. До момента е ясно, че 23-годишният извършител е изпратил СМС на баща си, с който му казал, че се скарал с приятелката си, тя паднала и посиняла, а той планира да се самоубие. След като на място пристигнали спешните екипи, младежът казал на униформените, че не помни как е убил приятелката си, тъй като е под въздействието на алкохол и успокоителни, обясни директорът на СДВР Георги Хаджиев: "Конкретният повод за ревността е получен СМС, докато са били вкъщи. Той е поискал да се запознае със съобщението и му е отказано, оттам нататък фактическата обстановка ще се изяснява".

Според разследващите преди тежкото престъпление между двойката е имало скандал, който е и вероятната причина за убийството. Извършителят първоначално бе откаран в „Пирогов” заради наранявания след опит да се самоубие. В момента състоянието му не е тежко и той вече се намира в ареста, а от прокуратурата се готвят да му повдигнат обвинение и да поискат постоянното му задържане.

Заподозреният за убийството в "Банишора" смесил успокоителни и алкохол