/ Gulliver/Getty Images
Президентът Тръмп заяви, че "ще сезира Върховния съд" на САЩ, ако демократите направят опит да започнат процедура за импийчмънт срещу него, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп не се тревожи от импийчмънт

"Не съм направил нищо нередно", написа Тръмп в Туитър. Той заяви, че липсват не само "тежки престъпления и закононарушения", едно от основанията за импийчмънт съгласно Конституцията на САЩ, а и "няма никакви мои престъпления".
 

Американският президент добави, че самите демократи са извършили престъпления и че "гледат към Конгреса като към последна надежда!", защото "ние изчакахме доклада на Мълър и ПОБЕДИХМЕ."

Сенаторка поиска процедура по отстраняването на Тръмп

В публикувания миналата седмица доклад на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите в САЩ от 2016 г. се казва, че Тръмп се е опитал да поеме контрола над това разследване, отбелязва АП.

Докладът на Робърт Мълър стана бестселър

Тази седмица председателят на комисията по юридически въпроси на Камарата на представителите Джеролд Надлър заяви, че в доклада на Мълър има "съществени доказателства, че президентът Тръмп е възпрепятствал правосъдието и е извършил и други нарушения".
 

През 1993 г. Върховният съд постанови, че авторите на Конституцията не са предвидили съдилищата да имат правомощия да се произнасят по процедури за импийчмънт и че процедурите за импийчмънт и отстраняване от длъжност са задължение единствено на Конгреса, отбелязва АП.
БТА