Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп каза, че никой не престъпва неговите нареждания, имайки предвид доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, обрисуващ президентството му в доста неблагоприятна светлина, предаде Асошиейтед прес.

Докладът на Робърт Мълър стана бестселър
 
Тръмп направи изказването по време на годишното търкаляне на великденски яйца, след като беше попитан от репортери за доклада на Мълър, в който се описват случаи, когато служители на Белия дом са пренебрегвали заповедите на президента. В доклада се намеква, че някои от тези прояви на неподчинение са помогнали на Тръмп да се опази от самия себе си.
 
Президентът обаче настоя днес, че "никой не престъпва заповедите му".

Сенаторка поиска процедура по отстраняването на Тръмп

 
Тръмп също така беше попитан дали се тревожи от импийчмънт, за което говорят някои либерални демократи. "Ни най-малко", каза той.
 
Стотици деца се включиха в 141-ото годишно търкаляне на великденски яйца в Белия дом - традиция, която датира от 19 век, посочва ДПА.
 
Тръмп и съпругата му Мелания приветстваха от балкона децата и техните семейства на южната морава на президентската резиденция.
 
Фермери от различни части на САЩ доставиха десетки хиляди яйца за събитието.

Доналд Тръмп не е чел доклада на Мълър от разследването за руска намеса
 
Президентът им благодари, като каза: "Аз ги обичам и вярвам, че те също ме обичат."

Търкалянето на великденски яйца е най-голямото обществено събитие в Белия дом тази година, отбелязва Асошиейтед прес.
 
"Искам да пожелая на всички много щастлив Великден", каза Тръмп, приветствайки събралото се множество.
 
После президентът наду свирка, давайки начало на търкалянето на сварените яйца с дървени лъжици - една от многото прояви, организирани за над 30 000 деца и възрастни през целия ден в Белия дом.
БТА