/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че нито е виждал, нито е чел доклада от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в американските избори, предаде Ройтерс.
 
Не съм чел доклада "Мълър". Не съм виждал доклада "Мълър", заяви Тръмп от градината на Белия дом, цитиран от АФП.
 
25 млн. долара струва разследването на руската намеса в изборите в САЩ

Министърът на правосъдието и главен прокурор Уилям Бар потвърди вчера, че "ще бъде в състояние" да направи обществено достояние доклада "до седмица" след премахване на съдържането, което може да изложи на риск други разследвания, да разкрие поверителни източници или да навреди на репутацията на "периферни" действащи лица.
 
На изслушване в Конгреса Уилям Бар вчера отказа да каже дали е информирал Белия дом или му е показал доклада, посочва Ройтерс.

Gulliver/Getty Images

Тръмп обвини в "опит за преврат" и "измяна" хората, започнали разследването за конспирация на предизборната му кампания с Русия за повлияване на вота в негова полза.

Какво пише в доклада на специалния прокурор Робърт Мълър?

Президентът заяви, че иска да се разследва откъде е тръгнало федералното разследване. Пред репортери в Белия дом Тръмп го нарече "незаконно разследване", извършено от "мръсни ченгета", отбелязва АП.
БТА