/ БГНЕС
Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси и лидерът на демократическото малцинство в Сената Чък Шумър поискаха да бъде публикуван пълният текст на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., предаде Ройтерс.

Какво пише в доклада на специалния прокурор Робърт Мълър?

"Фактът, че докладът на специалния прокурор Робърт Мълър не оневинява президента по толкова сериозно обвинение като възпрепятстване на правосъдието, показва колко е наложително да бъдат публикувани без никакво отлагане пълният доклад и съпътстващите го документи", заявиха в обща декларация Пелоси и Шумър след като главният прокурор Уилям Бар оповести резюме на заключенията в доклада.

Бившият ръководител на кампанията на Тръмп е признат за виновен по 8 обвинения

"Писмото на Бар поставя толкова въпроси, колкото дава отговори", се казва в декларацията. Според Пелоси и Шумър Уилям Бар не е "неутрален наблюдател" и "не е в позиция да прави обективни оценки".

Осъдиха на 73 месеца затвор бившия шеф на президентската кампания на Тръмп

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл заяви, че президентът Доналд Тръмп е бил прав за руското разследване. Резюмето на Бар за разследването на Мълър потвърждава позицията на Тръмп, че предизборният му екип не се е опитвал да заговорничи и да съгласува действията си с Русия, за да повлияе на изборите през 2016 г., каза Макконъл, цитиран от АП. Той предупреди, че усилията на Русия да въздейства на институциите в САЩ "са опасни и смущаващи", добавя АП.
БТА