Трима загинаха при взрив в цех за боза
Трима загинаха при взрив в цех за боза / снимка: BGNES
Трима души загинаха, а други трима са ранени при взрив в цех за производство на боза в русенското село Божичен. Според полицията скъсана водна риза на автоклава е най-вероятната причина за инцидента.

От взрива е съборена къщата, в която се е помещавал цехът. Осем души са работели в производството на бозата „Божена”. Цехът е легален, каза началникът на Областната дирекция по труда в Русе Цеца Колеолова.

През май миналата година е извършена проверка за спазването на трудовото законодателство, направени са и предписания. Колеолова обаче не можа да каже дали препоръките на инспекторите са изпълнени.

Три часа четири екипа на пожарната и „Гражданска защита” разчистваха останките в полуразрушената къща. Минути преди 17 ч на мястото в село Божичен пристигнаха три катафалки, за да превозят телата до моргата на болницата в Русе.

Загиналите са 62-годишният Кольо Колев, 64-годишната Атанаска Донева и 32-годишната Диана Георгиева. Другите трима ранени при взрива са настанени в болницата в Русе, те са в стабилно състояние.