Слави Трифонов
Слави Трифонов / NOVA
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира изнесените твърдения, че опозиционни политици са били подслушвани.

Според него това показвало, че държавата не е била управлявана от демокрацията, а от мафията.

За хората, поръчали и извършили това престъпление, веднага трябва да последва обвинение, съд и присъда., смята Слави Трифонов.

"Вчера генерал Атанас Атанасов, който е съпредседател на „Демократична България“ и бивш директор на бившата Национална служба „Сигурност“, заяви следното пред Българското национално радио: "32-ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от "Вътрешна сигурност" на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП". Край на цитата. А днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди казаното от генерал Атанасов и заяви пред Нова телевизия, че премиерът Стефан Янев е бил сред подслушваните политици. Не знам дали разбирате колко чудовищна е тази информация?!", пише Трифонов в публикация във Facebook.

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван

"Разбира се, веднага се сещам за аферата „Уотъргейт“ в САЩ. Тогава представители на щаба на кандидата за президент и действащ президент на САЩ - републиканецът Ричърд Никсън, се опитват да монтират подслушвателно устройство в щаба на Демократическата партия в хотел „Уотъргейт“ във Вашингтон.

В резултат на това Ричърд Никсън подава оставка. Само че това е в САЩ през 1972 година, а ние сме в България, член на ЕС и НАТО през 2021 година. И защо е чудовищно всичко това?", пита лидерът на „Има такъв народ“.

Започва проверка заради твърденията за подслушвани политици

"Защото показва, че държавата не е била управлявана от Демокрацията, а от Мафията. Била е овладяна от мафиотски структури, които са използвали държавата за личните си интереси и не са се притеснявали въобще да използват силовите служби на държавата за личните си интереси. По-голямо доказателство за това, че мафията си е имала държава - здраве му кажи! За хората, поръчали и извършили това престъпление, веднага трябва да последва обвинение, съд и присъда. Само така ще покажем, че в България все още има остатъци от демократична и правова държава. Всичко това с общи усилия може да го изчегъртаме на 11 юли", заключва Трифонов.

Припомняме, че ден по-рано "Демократична България" сигнализира, че 32 политически фигури, сред които и водачи на листи, са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Според тях атаката е била само към партии, които критикуват предишното управление. Служебният премиер Стефан Янев също е бил сред подслушваните политици, потвърди за NOVA вътрешният министър Бойко Рашков.

От прокуратурата съобщиха, че са възложили проверка по случая.