Три милиона лева струва новооткрития бул. „Данаил Николаев”
Три милиона лева струва новооткрития бул. „Данаил Николаев” / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Близо три милиона лева струва ремонтът на столичния булевард „Данаил Николаев” в отсечката от Сточна гара до бул. „Ситняково", който беше извършен по програмата за рехабилитация на главни пътни артерии на Столичната община. Ремонтите в София ще продължат още седем-осем години, докато столицата придобие хубав вид, заяви заместник-столичният кмет Велизар Стоилов по време на откриването на ремонтираната отсечка.

Над 4000 тона асфалт и нови бордюри са положени по време на ремонта. Тротоарите не са направени, защото очакваме от фирма „Улично осветление” да подменят кабелните мрежи, уточни Велизар Стоилов. По думите му до две години ще започне изграждането на пробив на мястото, където се пресичат ул. "Проф. Михаил Биков" и бул. "Данаил Николаев".” Тук се предвижда един голям пробив, като продължение на „Евлоги Георргиев”, които да премине жплиниите и да отиде от другата страна, защото там – в този индустриален център, се предполага по градоустройство, че ще стане един сериозен жилищно-търговки комплекс”, каза Стоилов.

Според Стоилов основните ремонти продължават с бул. "Александър Стамболийски" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Константин Величков". В понеделник сутринта трябва да бъдат пуснати двете платна на Околовръстния път, обясни заместник-кметът и добави, че се очакват проблеми с трафика след първата копка на втория метродиаметър, особено на "Лъвов мост", където бъде построена голяма метростанция.