/ БГНЕС
Специализираният съд ще направи трети опит да даде ход на делото КТБ.
 
Сръбските власти връчили призовката на Цветан Василев

На два пъти спецсъдът отложи старта на делото. Една от причините за това бе, че Цветан Василев не е призован редовно (бел.ред. Василев живее в Белград още от 2014 г.). В края на миналия месец се разбра, че ръбските власти са връчили на банкера призовка и 11 000 страници обвинителен акт по "делото КТБ". Това става ясно от мрежата за съдебно сътрудничество Евроджъст, съобщиха тогава от прокуратурата. По този начин има вероятност процесът за източването на фалиралата банка да започне през февруари, отбелязва БГНЕС.
 
За втори път не беше даден старт на делото за КТБ

Делото бе разпределено на случаен принцип на съдия Виржиния Петрова. На съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.
 
Разследването за КТБ приключи: 18 са обвиняемите

Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли 2017 г.. Тогава от прокуратурата съобщиха, че са разпитани повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.
 
Прокурор Гешев: КТБ е най-голямата финансова измама в новата българска история

След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.