/ БГНЕС
За втори път разпоредителното заседание на делото за фалита на КТБ беше отложено поради процесуални пречки.

Причината отново е, че основният обвиняем Цветан Василев не е редовно призован. Той е сред 18-те подсъдими за фалита на банката. Все още няма отговор от сръбските власти, че Василев е получил книжата по делото. Друг от подсъдимите Георги Христов също не се яви днес на заседанието.
 
Втори опит да тръгне мегаделото КТБ

Процесът не тръгна и при първия опит заради нередовното призоваване на Цветан Василев. Първото заседание по делото КТБ беше насрочено за 13 декември м.г., но не бе даден ход.

Делото бе разпределено на случаен принцип на съдия Виржиния Петрова.
 
Разследването за КТБ приключи: 18 са обвиняемите

На съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.
 
Обвинителният акт, който във всичките му копия е над 210 000 страници, беше внесен от Специализираната прокуратура на 20 юли. Тогава от прокуратурата съобщиха, че са разпитани повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.
 
Прокурор Гешев: КТБ е най-голямата финансова измама в новата българска история

След като делото беше внесено в съда ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, "случаят КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.

Трети опит за започване на разпоредително заседание ще бъде направен на 14 февруари.
БГНЕС, БТА