/ БГНЕС
Ториното: Младен Маринов предложил сделка на трима от задържаните, за да ме наредят
96097
Ториното: Младен Маринов предложил сделка на трима от задържаните, за да ме наредят
  • Ториното: Младен Маринов предложил сделка на трима от задържаните, за да ме наредят
Главният секретар на МВР предлагал на трима от задържаните за отвличането на Адриан  Златков да станат защитени свидетели, ако дадат показания срещу четвъртия обвиняем – Ивайло Борисов-Ториното.

Оставиха в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков
 
Това заяви самият Ивайло Борисов, а по-късно към твърденията му се присъединиха и адвокатите на обвиняемите. Сутринта съдът остави за постоянно в ареста и четиримата, задържани до момента. Според прокуратурата те обаче само са помагали за отвличането, а реалните извършители още са в неизвестност.

След гледането на мярката Ториното заяви пред журналисти, че главният секретар на МВР Младен Маринов предлагал сделка на другите трима да дадат показания срещу него, а в замяна да станат защитени свидетели в Австрия или Швейцария.

Кристиян Мирчев, който е адвокат на друг от обвиняемите – Мартин Марков, потвърди думите му. "Моят клиент също сподели такава информация. Аз не съм бил свидетел. Разказа ми именно това, че му е предлагано от лица на много високо ниво в МВР да става защитен свидетел", посочи той. Според адвокат Марияна Маркова и другите двама обвиняеми – Здравка Стефанова и Георги Джамбазов, получили същото предложение.

Четирима обвинени за отвличането на Адриан Златков - кои са те?

Според прокуратурата Ториното и Мартин Марков предоставили две коли за отвличането, а Здравка Стефанова и Георги Джамбазов купили СИМ-карти на сръбски мобилен оператор, през които били водени преговорите за откупа. Истинските извършители на отвличането обаче остават в неизвестност.

Съдът постанови, че срещу четиримата задържани има много доказателства, но всичките косвени. Обвиняемите обаче можело да се укрият или да повлияят на други свидетели, за което и бяха оставени за постоянно в ареста. Мярката им не е окончателна и подлежи на обжалване.

Бащата на Адриан Златков: Ние искаме да забравим всичко това и да продължим напред (ВИДЕО)

Адриан Златков беше отвлечен в края на август край дома си в Герман. В продължение на 12 дни МВР не успя да залови извършителите и накрая бащата Тони Златков бе принуден да плати откуп, за да върне сина си. Четирима души бяха задържани едва тази сряда – 5 месеца след отвличането, а за събирането на доказателствата съдействие оказали сръбската полиция и прокуратура