Пет месеца след отвличането на Адриан Златков, прокуратурата успя да повдигне обвинения на четирима души. Това са 35-годишната Здравка Стефанова, 34-годишният Ивайло Борисов - Ториното, 43-годишният Мартин Марков и 37-годишният Георги Джамбазов. Четиримата са задържани за 72 часа, като утре ще се иска постоянното им задържане под стража.
 
Обвиненията им са за отвличане и съучастие, като ако бъдат признати за виновни, могат да получат от 7 до 15 години затвор.
 
Адриан Златков бе отвлечен в края на август край дома си в Герман. След като в продължение на 12 дни полицията не можа да залови похитителите му, бащата Тони Златков плати откуп от няколкостотин хиляди лева, след което Адриан бе освободен. Задържани по случая има едва днес.
 
От прокуратурата допълват, че голяма част от доказателствата са предоставени от сръбската прокуратура и полиция, като броят на обвиняемите вероятно щял да нарасне в следващите дни.  

Бащата на Адриан Златков с подробности за отвличането

По-рано адвокатката на Ивайло Борисов - Ториното - Мариана Тодорова, заяви, че от материалите до момента не ставало ясно кой е поръчител и организатор на отвличането на Адриан Златков. Тя допълни, че утре се очаква Софийският градски съд да реши дали четиримата задържани остават в ареста за постоянно.

Ивайло Борисов - Ториното е сред сочените най-близки до Златомир Иванов - Баретата. Той беше извикан на разпит в полицията, където по думите на адвоката му, е бил разпитван какви коли управлява и е бил освободен в 1 часа през нощта.

Шефът на ГДБОП очаква скоро да има задържани за отвличането на Адриан Златков

Вчера МВР започна специализирана полицейска акция по линия на активния криминален контингент, на територията на цялата страна. В рамките на операцията, която се проведе с участието на прокуратурата, се водиха и разпити свързани със знакови престъпления, извършени през последните месеци у нас.