/ iStock/Getty Images
Автомобил самокатастрофира в петък вечерта на булевард „Хемус“ в Габрово. Загинал е шофьорът на превозното средство, уточниха от ОД на МВР Габрово. Първоначалната информация за инцидента беше, че шофьорът е невредим, а е загинал пътник, който се вози до него. 

От ОД на МВР информираха, че двамата мъже в автомобила са били с поставени предпазни колани. Автомобилът е пътувал от центъра на Габрово в посока прохода "Шипка" и е управляван с несъобразена скорост според органите на МВР. Жертвата е на възраст 19 години, правоспособен, а пътникът на 16 години. 

16-годишният спътник на загиналия водач е откаран за наблюдение в габровската МБАЛ "Д-р Тота Венкова". По случая е образувано досъдебно производство, допълват от пресцентъра на МВР в Габрово. 

Сигналът на телефон 112 е постъпил 20:06 ч., а на място веднага са изпратени екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Габрово и Спешна помощ, наложила се е намеса на противопожарен автомобил на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението, за да разреже автомобила след тежкия удар в дърво, казаха в допълнение от МВР. 
Радослав Първанов/БТА