По първоначална информация най-вероятно джипът е изпреварвал
Тежка катастрофа е станала с автобус, превозвал работници, при село Литаково, Ботевградско. На място загинаха двама младежи в джипа, а по-късно и една от пътничките в автобуса.

Превозното средство и джип са се блъснали челно. Автобусът е връщал работниците от нощна смяна от заводите в Ботевград.
 

БГНЕСДвама млади мъже, пътуващи в джипа са загинали на място. Трима са ранените от автобуса. Тежко е състоянието на водача на автобуса. Една от пострадалите е жена с травма на главата. Другите хора от автобуса са прегледани на място. Пострадалите са хоспитализирани в София, болница „Св. Анна“. Едната от пострадалите жени, която бе в много тежко състояние, с нестабилна хемодинамика, също почина.

Другите двама са без пряка опасност за живота. Към 11 ч. пожарникарите разрязаха ламарините на джипа и извадиха телата на двете загинали момчета.

Осъдителна присъда за млад водач, предизвикал катастрофа със загинала жена в Монтана

От удара автобусът се е обърнал от страни на пътя, което е наложило намесата на екипи на пожарната, уточниха от полицията.

По първоначална информация най-вероятно джипът е изпреварвал.

Временно движението по път III-161 Ботевград - Литаково е ограничено поради катастрофата. Шофьорите на МПС до 4.5 т да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по следния обходен маршрут: път I-1 - Люти дол - път III-161 - Ребърково и обратно, призовават от АПИ. Обходният маршрут за МПС над 4.5 тона е: Ботевград - София - Нови Искър - Своге - Мездра и обратно.
 

БГНЕС