/ БГНЕС
Телетол сезира Европейската Комисия (ЕК) и Прокуратурата за злоупотреба с власт, престъпление по служба, съмнения за кражба и корупция от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Отлагат въвеждането на тол системата до 1 март 2020 г.

Компанията е регистрирана като Национален доставчик на услуги за тол системата, но договорът й беше прекратен. От АПИ посочиха, че причината е техническа несъвместимост, но според „Телетол“ Пътната агенция им е отказала достъп и изобщо не са имали възможност да тестват съвместимостта.

В отговор АПИ обясни, че компанията предлага нова технология, която няма нищо общо с изпълнението на изискванията от Общите условия и е опит за пренаписване и на договора, и на Общите условия, които са еднакви за всички.

Редовните автобусни линии без тол такса?

В момента единственият Национален доставчик на услуги, който продава електронни винетки, е „Интелигентни трафик системи“, която попадна във фокуса на общественото внимание в началото на годината с факта, че е подписала договор с Агенция "Пътна инфраструктура" ден преди публикуването на Общите условия.

Винетки, такси, ограничения: Какви предизвикателства крие пътуването в Европа?

Вчера договор сключи и американската компания „Конкорд смарт инфраструктура“, за която започва 10-дневен срок за доказване на оперативна съвместимост. На 4 юни заявление за регистрация подаде и компанията „Иком“.