Съдът пусна под домашен арест мъжа, прегазил 4-годишния Паоло
Съдът пусна под домашен арест мъжа, прегазил 4-годишния Паоло / снимка: DarikNews.bg, архив
Съдът пусна под домашен арест мъжа, прегазил 4-годишния Паоло
73029
Съдът пусна под домашен арест мъжа, прегазил 4-годишния Паоло
  • Съдът пусна под домашен арест мъжа, прегазил 4-годишния Паоло

Окръжният съд в Стара Загора пусна под „домашен арест" Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходна зона в града. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив, но влиза в сила незабавно.

Все още не е ясно дали мярката ще бъде обжалвана.

Преди решението прокуратурата поиска най-тежката мярка за Георги Сапунджиев - „задържане под стража". От своя страна адвокатът на обвиняемия настояваше за най-леката - „подписка".

Според адвоката на Сапунджиев Георги Георгиев „домашен арест" е тежка мярка за клиента му. Георгиев коментира, че се касае за непредпазливост. Според него мярка „задържане под стража", каквато бе поискана от прокуратурата, би угодила единствено на общественото недоволство, тъй като няма опасност клиентът му да се укрие или да извърши друго престъпление. Той допълни, че когато в съдебната зала влезе общественото мнение, правосъдието излиза.

В съдебната зала бе представена и медицинската епикриза от отделението по Неврохирургия, където Сапунджиев беше настанен след инцидента.

Според документа той се намира в добро състояние.

Георги Сапунджиев отказа всякакъв коментар за случилото се.

44-годишният бизнесмен Георги Сапунджиев прегази 4-годишния Паоло на 2 юни около 19.00 часа по време на маневра в пешеходна зона в Стара Загора пред очите на родителите му. Детето карало колело със сестричката си близначка край Четвърто основно училище "Васил Левски", когато Сапунджиев го удря с джипа си "Ланд Роувър".

Момченцето умира на място.

Родителите на Паоло не са имали деца няколко години. С помощта на ин витро процедура им се раждат близнаци - момче и момиче.

Други новини от Стара Загора