Съдът прие нова експертиза по делото за смъртта на Кембъла
Съдът прие нова експертиза по делото за смъртта на Кембъла / снимкa: Sofia Photo Agency

Апелативният съд ще се произнесе в едномесечен срок по делото за смъртта на Емил Трифонов – Кембъла. Обвиняем по делото е Боян Георгиев, който през миналата година бе осъден на пет години лишаване на свобода, поради шофиране в пияно състояние и причиняване на катастрофа.

Апелативният съд прие новата автотехническа експертиза по случая. Според адвоката на Георгиев – Явор Нотев, е имало и друг причинител на катастрофата, при която загина Кембъла. „Това е линия, която провеждаме още от първото съдебно заседание. Установих такива фактически обстоятелства и тези предположения се потвърдиха от изводи на автотехническата експертиза, които показаха, че удара между „Мерцедес”-а и „Рено”-то е на друго място, а не там където са приели при разглеждане на делото на първа инстанция", каза адвокат Нотев.

"Нещо, което поддържам като действително и отговарящо на случилото се и сега е, че налице е преминаване на този друг автомобил „Рено” от средна лента в крайна лява, което е предизвикало реакцията на подзащитния ми Георгиев и това е сложило началото на цялата причинно-следствена връзка – въртенето, удара на автомобили, и в крайна сметка удара в стълба с фаталния изход”, уточни още той.